Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) binalarda uyguladığı "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "radye temel", "yüksek beton dayanımı" gibi uygulamalarla binada oluşacak sarsıntıyı ve dolayısıyla hasarı minimum düzeye indiriyor. Buna göre Türkiye genelinde yaşanan yıkıcı depremden etkilenen vatandaşlar TOKİ konutlarına yöneliyor.

TRT İspanyolca yayın hayatına başladı TRT İspanyolca yayın hayatına başladı

"Cumhurbaşkanımıza dosyayı arz ettik"

İHA'nın haberine göre, Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin yaptığı açıklamada, depremlerden sonra TOKİ konutlarına talep patlaması olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sıcak asfalt ve 5. etap TOKİ yapılması talebinde bulunduklarını söyleyen Başkan Zafer Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımız Kırıkkale'ye mühimmat depoya geldiğinde kendisiyle görülme fırsatı bulduk. Birinci konu, Bahşılı'nın içerisindeki sıcak asfalt çalışmaları 2'nci konusu ise 5. etap TOKİ. Burası 210 konutluk bir yer. Cumhurbaşkanımıza dosyayı arz ettikten sonra milletvekilimiz ve il başkanımızın da destekleriyle beraber ilgili bakanımızla görüştük. Yerleriyle ilgili fizibilite çalışmaları yapıldı. Biz çok ısrarcı olduk buranın yapılmasıyla ilgili. Buranın rakımı yüksek güzel bir yer" dedi.

"Zemin kum ve mil"

"Bahşılı malum ırmak kenarı olduğu için zemin kum ve mil. Biz bunu iki yıl önce güzel bir zemin bulalım ki çok uzun süre insanlar hem manzaradan faydalansın hem de güvenli bir yerde otursunlar diye burayı ısrar ettik. Zemin çok sağlam olduğu için buraya yaptık. Önce dediler ilçe halkımızdan bazıları 'Tepenin başına gittiniz de oraya nasıl gideceğiz? Su nasıl çıkacak? Elektrik nasıl olacak?' diye. Biz dedik ki 'Allah vermesin her hangi bir depremde sağlam zeminli bir yer olsun' dedik"

"Talep patlaması oldu"

 "7. etabında buraya yapılmasıyla ilgili talepler oldu. Depreme dayanıklı yaşanabilir bir kent oluşturuyoruz. TOKİ blokları depremde hiç zarar görmedi. Onun için çok fazla talep patlaması oldu. İnşallah devamını getirmeye çalışacağız"