Seçimlere 5 gün kala Adana'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite sınavına hazırlanan depremzede öğrenciler için yeni bir gelişmeyi duyurdu. Erdoğan, üniversiteye girişte depremzede öğrencilere ek kontenjan imkanı sunulacağını belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Öğretmenler, mülakatsız atama talebiyle etkinliklerini duyurdu Öğretmenler, mülakatsız atama talebiyle etkinliklerini duyurdu

"Depremlerde 11 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımı rahmetle yad ediyorum. Depremin ardından 8 Şubat'ta Adana'daydım. 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem dayanışma gösterdik, hem de işlerin planlamasını sizlerle yaptık. İnşa ve ihya faaliyetlerini hızla yürütüyoruz. 837 bin çadır yanı sıra 100 bin konteyner kurulumunu tamamladık. Biz de icraat var. Onlar konuşur. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacağız.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN

Adana depremi az can kaybı ve hasarla atlatan şehrimiz. Adana'da gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak kentsel dönüşüm planlıyoruz. Muhalefet kentsel dönüşümden anlamaz. İnşallah her bir kardeşimin güvenle evlerinde oturduğu bir yer haline getireceğiz. Bunun için sizlerden sabır ve destek istiyoruz. Lise öğrencilerimize müjde vermek istiyorum.

Devlet üniversitelerimizde yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Sıralama dışında puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamında birer kişilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 öğrencimizin faydalanacağı 2023-2024 döneminde yerleşecek."