Taşerondan kadroya geçiş devriminin tamamlanması, kapsam dışı kalan 100 bin çalışanın kadroya alınması ve taşerona şartsız kadro talebi nedeniyle seslerini haykıran taşeron işçileri dün akşam sosyal medya uygulaması Twitter'da bir kez daha seslerini duyurmak için mücadele ettiler.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Kapsam dışı bırakılan 100 bin taşeron işçisinin kadroya alınması ve devlette taşeron işçiliğine son verilmesi talebiyle Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından dün akşam düzenlenen Twitter etkinliği sosyal medyada gündem oldu.

Öz Sağlık-İş Sendikası'nın başına geçtiği günden bu yana sadece üyelerinin değil ülkede yaşanan sorunlara da duyarsız kalmayarak her koşulda emekçilerin yanında oluyor. 

Öz Sağlık-İş Sendikasını dünden bugüne büyüterek önemli bir konuma getiren Devlet Sert, işçilerin alın teri kurumadan emeğinin hakkının verilmesi gerektiğini daima savunuyor.

“Kadro Bizim de Hakkımız”

Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından başlatılan etkinlikte 2 saat içerisinde 123 bin Tweet atıldı. Öz Sağlık İş Teşkilatlarının yanı sıra, kadro bekleyen işçilerin ve grupların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte tweetler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve İletişim Başkanlığı etiketlenerek atıldı. Kapsam dışı bırakılan işçiler “Kadro Bizim de Hakkımız” dedi.

#TaşeronaŞartsızKadro hashtagı ile yapılan etkinlikte, taşeronda çalışan işçiler düşüncelerini, yaşadıklarını ve taleplerini sosyal medya üzerinden bir kez daha duyurmuş oldular.

Paylaşımlarıyla etkinliğe katılan Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, ''Taşerona kadroda kapsam dışı bırakılan kardeşlerimizin kadro taleplerini yıllardır dile getiriyoruz, hakları için yılmadan mücadele ediyoruz. Dün akşamda aynı mücadelede el ele verdik, 2 saat içinde 123 bin tweet ile taleplerimizi haykırdık. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.'' sözleriyle etkinliğe katılanlara teşekkür etti.