Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek!

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atsanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri de mezun sayısının her yıl artmasının yanında yetersiz atamalar nedeniyle yığılmalar meydana geldiğini belirtiyor. Atanma sayısı yetersizken her yıl yeni mezunlarla rakiplerinin artmasına tepki gösteren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri atamaların artırılmasını talep ediyor.

Atama bekleyen binlerce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Twitter'da bir araya gelerek #CbRekorMezunDkaba15Bin etiketiyle yetkililere seslendi. Atama bekleyen öğretmenler daha fazla vaatlerle oyalanmak istemezken okullarına kavuşacakları günü bekliyorlar.