13 Şubat 1967 yılında kurulan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun da diğer sendikalar gibi 12 Eylül döneminde faaliyetleri durdurulmuş, 1992 yılında konfederasyon çalışmalarına kaldığı yerden devam etmiştir.

Irk, dil, din, inanç, mezhep, siyasal görüş ve dünya görüşü farkı gözetmeksizin her üyeyi bünyesinde barındıran DiSK, demokrasi, eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, dayanışma, barış ve kardeşlik ilkeleri ile çalışmalarına devam etmektedir.

 

DİSK YÖNETİM KURULU

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun Yönetim Kurulu’na, aynı zamanda Kadın İşçiler Sorunları Dairesi Başkanı olan Arzu Çerkezoğlu başkanlık etmektedir. Yönetim Kurulunun diğer üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları Cemal Poyraz, Çetin Çalışkan, Genel Sekreter Cafer Konca, Yönetim Kurulu Üyeleri Alaaddin Sarı, Kanber Saygılı ve Mustafa Saffet Yahyaoğlu’dur.

Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun' Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önünde! 'Emekten tasarruf edilemez, sesimizi duyun'

 

 

DİSK ARAŞTIRMA DAİRESİ

Disk’in Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Dairesi aktif olarak işsizlik, sosyo ekonomik durum ve sendikalaşma konusunda araştırmalar yapmakta ve yayınlamaktadır.

 

 

 

DİSK KADIN DAİRESİ

Bunun yanı sıra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kadın Dairesi kadın işçilerin emeği, eşit çalışma şartları ve Türkiye’de iş hayatında kadının durumu ile ilgili çalışmalar yapmakta, çalışan kadının sesi olmaya gayret göstermektedir.

DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU ‘NUN TARİHİ

1966 yılında Paşabahçe çalışanlarının yaptığı grev sonucu Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile konfederasyona bağlı Petrol-İş, Maden-İş, Lastik-İş, Basın-İş ve Tez Büro-İş sendikaları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu, Türk-iş’in tutumuna katılmayan sendikalar tarafından Paşabahçe Grevini Destekleme Komitesi kurulur. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun temelleri böylelikle atılmış olur

 

DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NA BAĞLI SENDİKALAR

BASIN-İŞ

BANK-SEN

BİRLEŞİK METAL-İŞ

CAM KERAMİK-İŞ

DEV MADEN-SEN

DEV SAĞLIK-İŞ

DEV TURİZM-İŞ

DEVRİMCİ YAPI İŞ

EMEKLİ- SEN

ENERJİ-SEN

GENEL-İŞ

GIDA-İŞ

LASTİK-İŞ

LİMTER-İŞ

NAKLİYAT-İŞ

SİNE-SEN

SOSYAL-İŞ

TEKSTİL

TÜMKA-İŞ

 

Editör: TE Bilişim