Son dönemlerde ucuzluğuyla sıkça tercih edilen diş beyazlatma kitleri, diş ve diş eti dokusuna ciddi zararlar verebilir. 

Sürmelioğlu, diş beyazlatma kitlerine yönelik açıklamalarda bulunarak, güvenirliğiyle ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu belirtti. Devamında ise Sürmelioğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Daha uygun fiyatlı, erişilebilir, hastanın evde uyguladığı ve dişleri beyazlattığı iddia edilen bu ürünler, aslında çok da güvenilir değildir. Macunlar, ağız yıkama solüsyonları, bantlı sistemler, jelli sistemler bu grupta sayılabilir. Yapılan çalışmalarda beyazlatma ajanlarının ne beyazlatıcı etkinliği ne de devamlılığı açısından memnun edilir sonuçlar elde edilmediği gösterilmiştir. Dahası yanlış kullanımlarıyla birlikte diş ve diş dokusu üzerinde ciddi zararlı etkileri vardır."

EV TİPİ ve OFİS TİPİ OLMAK ÜZERE AYRILIYOR

Doç. Dr. Gürsel Sürmelioğlu, diş beyazlatma işlemlerine yönelik ev tipi ve ofis tipi beyazlatma olmak üzere iki tür işlemin bulunduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

MHRS'deki yeni düzenlemelere ilişkin toplantı düzenlendi MHRS'deki yeni düzenlemelere ilişkin toplantı düzenlendi

"Ofis tipi beyazlatma yaklaşık 1 saat sürer ve ışık ya da ışıksız yapılabilir. Işık sadece beyazlatma tedavisinin süresini kısaltır. Ev tipi beyazlatmaya göre daha kısa süren bir yöntemdir. Bu sebeple hastalar tarafından daha çok tercih edilir. Beyazlatmanın devamlılığı ve etkinliği açısından iki seans ofis beyazlatmadan sonra ev tipi beyazlatmanın yapılması uygundur. Ev tipi beyazlatmada hastalardan alınan ölçüler doğrultusunda plaklar elde edilir, bu plaklarla birlikte kişiye verilen jeller hasta tarafından geceleri ya da uygun zamanlarda ortalama 4 ile 6 saat arasında uygulanarak beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.

Beyazlatma devam ederken diş yüzeyi pürüzleniyor, bu sebeple renklendirici içecekler ve gıdalardan kaçınılmalıdır ve oral hijyen kurallarına uyulmalıdır. Beyazlığın devamlılığı ya da tedavinin başarısı açısından hastayla uyum çok önemlidir."

(Kaynak:AA)