Çoğu hafız olan ve çeşitli bölgelerde Kur'an dersi veren Diyanet Fahri Kur'an kursu öğreticileri KPSS ve mülakat şartlarını yerine getirmelerine rağmen meslektaşlarının sahip olduğu hakka sahip değiller. 

Taleplerini karşılanmasını bekleyen Fahri Kur'an kursu öğreticileri uzun zamandır emek verdikleri işlerini, emeklerinin karşılığını alacak şekilde yapmak istiyor. Fahri kuran kursu öğreticilerinin çoğu hafız olmakla birlikte bu işe gönül verdiklerini ifade ediyorlar. 

Diyanet'ten zorunlu Kur'an kursu açıklaması

Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor

Yıllardır bu sorunun ötelendiğini düşünen Fahri Kur'an kursu öğreticilerinin sayısı 25 bine yakın. Yetersiz maaş ve işsizlik ücreti alamamaları, görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata girmeleri, kadrolu öğreticilerden yüzde 70-80 oranında daha az maaş almaları gibi haksızlıkların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyorlar. Özlük hakları konusunda da sorunlar yaşadığını dile getiren Fahri Kur'an kursu öğreticileri,emeklilik haklarının belirsizliği, sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanmadıkları ve çoğu zaman ailelerini geçindirmekte zorlandıklarını ifade ediyor.

Fahri Kur'an kursu öğreticilerine dair herhangi bir düzenleme gerçekleşmedi. İlgili kurumlar ve yetkililer tarafından taleplerinin duyulmasını istiyorlar. 

Editör: Zeynep Peksoy