TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Ülkenin dört bir yanında Kur'an öğretmeye gönül vermiş Diyanet fahri kur'an kursu öğreticileri KPSS ve mülakat şartlarını yerine getirmelerine rağmen, meslektaşlarıyla aynı hakka sahip değiller. Öğreticiler, bu işe gönül vererek, fedakarlık göstererek yapıyor olsalar da hak ettikleri imkanlara sahip olmayı talep ediyorlar.

Hem Okul Hem Kur'an Kursu | İslam ve İhsan

Yetersiz maaş ve işsizlik ücreti alamamaları, görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata girmeleri, kadrolu öğreticilerden yüzde 70-80 oranında daha az maaş almaları gibi haksızlıkların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyorlar. Özlük hakları konusunda da sorunlar yaşadığını dile getiren Fahri Kur'an kursu öğreticileri, emeklilik haklarının belirsizliği, sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanmadıkları ve çoğu zaman ailelerini geçindirmekte zorlandıklarını ifade ediyor.

Çoğu hafız olan Diyanet fahri kur'an kursu öğreticileri, kadro sevinci yaşamak için uzun zamandır bekliyor. Ülkemiz için ne kadar önemli bir iş yaptıklarının, vatana millete hayırlı nesiller yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini ancak bunun karşılığını alamadıklarını belirtiyorlar.

Yaz Kuran kursu ne zaman bitiyor, kaç ay sürüyor? Yaz Kuran kursu tarihleri

Fahri Kur'an kursu öğreticilerine dair herhangi bir düzenleme gerçekleşmedi ancak yetkili ve ilgililere seslerini duyurmaya devam ediyorlar. 

Editör: Zeynep Peksoy