Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi imamı Halil Konakcı hakkında inceleme başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamalarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmen atamalarına ilişkin açıklama

Başkanlık tarafından, sosyal medyada Hatay hakkında yaptığı skandal paylaşımları nedeniyle din görevlisi Halil Konakcı hakkında inceleme yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Halil Konakcı, sosyal medya paylaşımında, "Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. 'Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın' tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan 'Allahu ekber' diye okundu 1938’e kadar. 1938'de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar" demişti.