Doğum borçlanması haklarını talep eden anneler henüz istediklerini alamadı. Anneler, konuya ilişkin taleplerini dile getirmeye devam ediyor. 

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Doğum borçlanması, annelerin doğum yapmaları nedeniyle prim ödemelerini ertelemelerine imkan sağlayan sosyal güvenlik hizmetidir. Bu hizmet, annelerin doğum yaptıkları süre boyunca prim ödemelerini yapamamalarına ve bu durumu daha sonrasında gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor.

BAĞLANMANIN İLK ANLARI : ANNE KARNINDA BAĞLANMA | Psikosanat

Türkiye'de çalışan kadınlar doğum yaptıklarında ve devamındaki iki yılda çocuklarının gelişimleri için iş hayatlarına ara veriyorlar. Bu durum emekliliklerini ve prim gün sayılarını etkiliyor.

Bir dönem sigortasız çalıştırılan anneler ise o döneme dönük borçlanma hakkı talep ediyor. Uzun süredir taleplerini dile getiren mağdurlar bu konuda seslerini çıkarmaya devam ediyor.

2023 doğum borçlanması şartları nelerdir, nasıl yapılır? 2023 Doğum  borçlanması ne kadar, nasıl hesaplanır?

2024 doğum borçlanması ödemesi

Yeni asgari ücretin açıklanması, yasal mevzuattaki düzenlemelerde ölçü olarak kabul edilmesi açısından birçok vatandaşı ilgilendiriyor. Bunlardan biri de anneler. Yeni yılda fiyatı artacak ödemeler arasında doğum borçlanması geliyor.  1 Ocak'tan itibaren doğum borçlanması ücreti artacak. Doğum borçlanması en düşük 213 TL, en yüksek 1600 TL oldu.

Editör: Zeynep Peksoy