Doğum borçlanması, annelerin doğum yapmaları nedeniyle prim ödemelerini ertelemelerine imkan sağlayan sosyal güvenlik hizmetidir. Bu hizmet, annelerin doğum yaptıkları süre boyunca prim ödemelerini yapamamalarına ve bu durumu daha sonrasında gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor.

Anne olmalarıyla beraber bebeklerinin bakımını karşılamak için çalıştığı işten ayrılan anneler, geri döndüklerinde borçlaa karşılaşmak istemiyorlar.

Anne Bebek Dostu Sezaryen Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Nihal Daneoğlu

Bir dönem sigortasız çalıştırılan anneler ise o döneme dönük borçlanma hakkı talep ediyor. Uzun süredir taleplerini dile getiren mağdurlar bu konuda seslerini yetkililere duyurmaya devam ediyor.

EYTADER Başkanı Nalan Esmeray destek olmuştu

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray, doğum borçlanması bekleyen annelerin mağduriyetinin giderilmesi için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Anne ile bebek arasındaki ilişkiye dikkat! - Bebek Haberleri

EYTADER Başkanı Nalan Esmeray, sık sık sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak doğum borçlanması bekleyen anneleri gündeme taşımaya devam ediyor. 

Esmeray paylaşımında : ''Yıllarca hem çalışıp hem de vatana millete faydalı evlatlar yetiştirmek için gece gündüz mücadele eden, Yuvalarını ayakta tutmak için hiçbir fedakârlıkltan kaçınmayan Anaların hakkı yok sayılmasın, Analar artık hak ettiği güzel günlere kavuşsun.'' ifadelerine yer vermişti.

Diyanet uyardı: Hac vizesi harici yakalananlar deport edilecek Diyanet uyardı: Hac vizesi harici yakalananlar deport edilecek

Mağdur annelerin sosyal medya çağrıları devam etmekle beraber henüz kadınların yaşadığı doğum borçlanması mağduriyeti için bir düzenleme gelmedi.