AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın ehliyet affı ile ilgili yaptığı açıklama, ehliyet affı bekleyen sürücüler için umut olmuştu. Açıklamada Turan; "Vergi dairesinde bulunan bütün borçların yapılandırılması, 2 bin liranın altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yeniden yapılandırılması, ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi birçok vatandaşımızı etkileyen ve ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerinde bulunmuştu.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

2023 Ehliyet affı son dakika çıktı mı? Meclis'e geldi mi? İşte son durum -  Gecce Magazin Haberleri

Sürücülere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den de destek gelmişti. Sarıgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmış olduğu açıklamada, ölümlü ve yaralamalı kazalara sebebiyet vermeyen, madde kullanmayan şoförler için bir defaya mahsus ehliyet affı konusunun altını çizdi.

Mustafa Sarıgül CHP'den istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul'dan da ehliyet affı bekleyenlere destek verdi. Ehliyetlerini trafikte çeşitli sebeplerden dolayı kaptıran milyonlarca şoför için bir defaya mahsus ehliyet affı çağrısında bulunan Ertuğrul, Olası kast veya bilinçli taksir ile ölümlü ya da yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenlerin ve süreklilik arz eden madde bağımlılığı olanlar hariç bir defalığa mahsus ehliyet affı ihtiyaç durumundadır. Sürücü belgesi geçici olarak elinden alınanlar sosyal ekonomik ailevi sebepler yaşamakta bu nedenle 1 milyon insan ülkemizde mağduriyet çekmektedir. Ehliyet demek iş demektir, aş demektir!'' şeklinde yapmış olduğu açıklama ile destek verdi.

Eylem Ertuğ Ertuğrul, Sağlık Bakanına sordu: Kaç doktor istifa etti? -  Zonguldak - Medya Pozitif

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

''Olası kast veya bilinçli taksir ile ölümlü ya da yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenlerin ve süreklilik arz eden madde bağımlılığı olanlar hariç bir defalığa mahsus ehliyet affı ihtiyaç durumundadır. Sürücü belgesi geçici olarak elinden alınanlar sosyal ekonomik ailevi sebepler…''

Aralarında geçimini şoförlükle sağlayan vatandaşlar, mevcut ekonomik şartlarda zorlandıklarını, geçimleri için ekmek kapısı olan ehliyetlerine kavuşmayı bekliyorlar.

Editör: Zeynep Peksoy