Gebze'de ikamet eden Ömer D. (23), iddiaya göre, kendisini zincir bir marketin mağaza geliştirme müdürü olarak tanıtarak, bakkal işletmecilerini ve vatandaşları dolandırdı. 

Ömer D.'nin yalanına inanan vatandaşlar, ilk olarak kendisinden düşük bütçeli ürünler aldı.Güven kazanan Ömer D. ,vatandaşları dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan mağdurlar avukatları aracılığıyla Ömer D.'den şikayetçi oldu.Şahsın güven kazanabilmek amacıyla ismini verdiği mağazanın deposundan bile fotoğraf gönderdiği öğrenildi. Whatsapp üzerinden sık sık katalog göndererek, mağdurlardan ürün seçmesini isteyen Ömer D.'nin, engelli çocuğa bile acımadığı ortaya çıktı.

İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz

"Babamın telefonunu da çaldı"

Bakkal işletmecisi Mustafa Horoz da, Ömer D. tarafından yaklaşık 135 bin lira dolandırılan mağdurlardan biri oldu. Mustafa Horoz’un oğlu Tuncer Horoz, "Şahıs kendisini büyük bir mağazanın geliştirme müdürü olarak tanıttı. Kendisi 5 bin, 10 bin lira gibi düşük rakamlarla güven kazandı. Güven kazandıktan sonra büyük vurgunu yaptı ve ortadan kayboldu. En son dolandırılan kişilerden biri olan babamın kilitli telefonunu da çaldı" dedi.Dolandırıldıklarını anladıktan sonra Ömer D.’ye bir daha ulaşamadıklarını ifade eden Horoz, "Bizi engelledi. Avukatımıza vekalet vererek, hukuki süreç başlattık. 135 bin lira gibi bir kaybımız var. Bir de telefonumuz çalındı" ifadelerini kullandı.

Ömer D. ile Abdullah Külte’nin bakkal dükkanında tanıştıklarını anlatan Külte, "Ben tesadüfen bakkala geldim. O sırada şahıs da buradaydı. İki engelli çocuğum var, onlar için bez sormuştum. Ömer D. ’Abi bende var, ben size getiririm. Tanesi 50 liradan getireceğim’ dedi. 4 paket sipariş verdim, getirdi. Ondan sonra tezgah üstü ocak aldım, onu da getirdi. Sonrasında bana, ’Bu bezi öyle yapmayalım, palet getireyim’ dedi. Parasını verdim. Bezin arkasından buzdolabı da getirecekti. Normal fiyatı 35 bin liraydı, bana 20 bin liraya getirecekti. ’Bugün getireceğim, yarın getireceğim’ diyerek oyalamaya başladı. Toplamda 30 bin lira kaybım var" diye konuştu.