Piyasada dolar kuru sabah saatlaerinde 18.99 seviyesinde başladıktan sonra günlük yükselişi yüzde 0.25'e ulaşarak 19.00 TL'yi buldu ve bu seviyeyi de zorlayarak tüm zamanların rekorunu tekrar kırdı.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın dolar kurunun 2.59 seviyelerinde olduğu bir dönemde katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasıysa doların 19 TL olmasından sonra tekrar hatırlandı.

SPK'den, borsalarda geçici işlem yasağı cezası SPK'den, borsalarda geçici işlem yasağı cezası

"PİYASA TÜRKİYE'NİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAZ"

Demirtaş, yıllar önce katıldığı programda adeta bugünleri görerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir şey öğrendiysem; Türkiye'de her zaman temkinli olmam gerektiğidir. Yani hiçbir zaman sorun geçti diyemiyorum. Mesaj alındı mı? Yanlışlar devam mı eder? Yoksa geri mi döner... Diyelim ki devam etti: Belli bir hasar aldık Türkiye kendini onarabilecek güçte bir ülke. Diyelim ki yanlışlar devam etti, şu tip demeçler devam etti: "Dolar yükselirse yükselsin bir şey olmaz, faiz enflasyonun sebebidir, faizi indirelim enflasyon insin" gibi söylemler devam ederse, piyasa Türkiye'nin gözünün yaşına bakmaz." 

"BU YANLIŞA DEVAM EDERSEK DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDER"

Demirtaş, konuşmasının devamında şunları söylemişti:

"Piyasa, duygusuz cansız bir şey. Aynı zamanda da rasyonel bir şeydir. Piyasa neden rasyonel? Hata yapanı cezalandırır. Bugün biz böyle devam edersek, daha da ayrışırız. Dolar endeksi zaten güçleniyor. Dolar endeksi yukarı çıkarken biz de bu yanlış söylemlere devam edersek, bunlar kehanet, kahve falı değil. Bunlar bilimden bir parça. Ne olacağını açık ve net anlatayım; Türk lirası değer kaybetmeye devam eder, dolar yükselmeye devam eder."