Dolar kurunun 19 lira 40 kuruş seviyesine çıkmasıyla 14 Mayıs sonrası daha da artış görüleceği tahmini pek çok vatandaşı dolar yatırımına itti. Birçok ekonomistin dolarda artış beklediğini açıklamasıyla çok düşünmeden dolar alanlar seçim sonrası tüm hesaplarını dolar artışı üzerine kurdu. Peki bu ihtimalin tutma garantisi ne?

Dolarla ilgili 15 Mayıs ve sonrasıyla ilgili beklentilerde ters köşe olma ihtimalinin hiç düşünülmediği bir ortamda İstanbul'da döviz alışverişinin kalbinin attığı Eminönü Tahtakale'de esrarengiz para kasaları şüpheleri artırdı.

KAPALIÇARŞI'DAKİ KASALAR KİMİN?

Kapalıçarşı'da görülen para dolu tekerlekli kasaların Merkez Bankası'na ait olduğu iddia edilmişti ancak bu iddiayla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklamada bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 878 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödedi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 878 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödedi

Yapılan açıklamada gün sonu Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan şirket araçları olduğu belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre ise Kapalıçarşı'da güvenlik görevlileri refaketindeki tekerlekli dev kasalar, devlete ait enerji ithalatçısı BOTAŞ'ın da aralarında bulunduğu büyük şirketlere ait dolarları taşıyor.

VATANDAŞIN DOLAR HESABI TUTACAK MI?

Kapalıçarşı'daki dolar taşıyan tekerlekli kasaların sırrı çözülürken vatandaşın dolar üzerine yaptığı yatırımın ne kadar sağlıklı olduğu ve seçim sonrası ters bir ihtimalle karşılaşıp karşılaşmayacağı sırrını koruyor.