Beyoğlu’nda yalnız yaşayan Aysel Bozkurt (63) evinde domuz bağı yöntemiyle boğularak öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Olayla ilgili yapılan soruşturma İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından tamamlandı. Aysel Bozkurt'un 2007 yılında öldürme suçundan mahkum olduğu, 21 Temmuz 2020 tarihinde pandemi nedeniyle cezaevinden denetimli serbestliğe nakledildiği kaydedildi.

Şüphe üzerine durdurulan Mehmet Solmaz’ın üzerinde iki telefon ele geçirildiği, yapılan incelemede bu telefonlardan birinin maktulün kullanmış olduğu belirlendi.  Mehmet Solmaz, ifadesinde bir hafta önce maktulün evine fuhuş için gittiğini, 2 bin TL verdikleri halde cinsel ilişkiye girmeden iki erkek tarafından darp edildiklerini, olay günü olan 4 Haziran günü saat 01.30 sıralarında maktülün evine gidip darp ederek iple boğduklarını, maktulün cep telefonunu ve 500 TL parasını alıp kaçtıklarını söyledi.

“Silahla birden fazla kişi tarafından konutta gece vakti yağma”

İddianamede, şüpheliler Mehmet Solmaz (19) ile yanındaki şüpheliler Eyüp Korkunç (20) ve yaşı küçük olduğu için dosyası ayrılan K.K.’nın maktulün evine girdikleri, fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek maktulü darbedip parasını aldıkları, Mehmet Solmaz’ın yanında götürdüğü iple maktulü bağladıklarını, ağzını bezle kapattıkları, maktulden aldıkları bin 500 TL’yi aralarında bölüştükleri anlatıldı. Şüphelilerin “Kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme”, “Silahla birden fazla kişi tarafından konutta gece vakti yağma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapisleri talep edildi. Şüpheliler İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın

Kaynak: DHA