Nijerya'da difteri salgını, ülkenin sağlık sistemini tehdit ediyor. DSÖ Nijerya ofisinden yapılan açıklamada, ülkede ikinci bir salgın dalgasının yaşandığı ve bu yıl içinde 4 bin 717 doğrulanmış difteri vakasının tespit edildiği bildirildi. Salgın nedeniyle 122 çocuğun yaşamını yitirdiği belirtildi.

UNICEF ve DSÖ birlikte çalışıyor

Nijerya Sağlık ve Sosyal Refah Bakanı Muhammad Pate, difteri salgınıyla mücadele etmek için acil bir ekip kurduklarını söyledi. Ekip, salgının yayıldığı bölgelerde aşı kampanyaları, tarama testleri, ilaç dağıtımı ve farkındalık çalışmaları yürütecek. Bakan Pate, difterinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve aşılanmanın en etkili korunma yöntemi olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Nijerya'da difteri salgınına karşı DSÖ ile işbirliği içinde çalıştıklarını açıkladı. 

Türkiye'nin o ilinde 'kene' alarmı: Son bir haftada 255 vaka Türkiye'nin o ilinde 'kene' alarmı: Son bir haftada 255 vaka

Difteri Nedir?

Difteri, boğaz, burun, göz ve deride enfeksiyona neden olan bir bakteridir. Bulaşıcı olan hastalık, solunum yoluyla veya temas yoluyla yayılır. Hastalığın en önemli belirtisi, boğazda oluşan gri-beyaz bir zar tabakasıdır. Bu zar, solunum yollarını tıkayarak nefes almada zorluk ve boğulmaya neden olabilir. Difteri ayrıca kalp, böbrek ve sinir sistemine de zarar verebilir.