Üst düzey bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilisi yaptığı açıklamada, Avrupa'da gelişen bir COVID-19 dalgasına öncülük eden bir Omicron dalı ile , ülkelerin aşı alımını hızlandırmaları ve sonbahar ve kış yaklaşımı gibi daha katı önlemlerden kaçınmak için maske takma gibi önlemleri geri getirmeleri gerektiği konusunda uyardı.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, verdiği röportajda, ülkeleri Omicron alt varyantı BA.5'in yayılması hız kazanırken, sağlık sistemlerinin bunaltıcı olmasından kaçınmak için şimdi harekete geçmeye çağırdı .

Geçen hafta Avrupa bölgesinde üç milyona yakın yeni COVID-19 vakası rapor edildi ve bu, küresel olarak tüm yeni vakaların neredeyse yarısını oluşturdu. Kluge, beraberindeki bir açıklamada, aynı dönemde hastaneye yatış oranlarının iki katına çıktığını ve her hafta 3.000'e yakın kişinin hastalıktan öldüğünü söyledi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi: 5 sütten birinde kuş gribi var ABD Gıda ve İlaç Dairesi: 5 sütten birinde kuş gribi var

"Neredeyse eskisi gibi işleyen bir toplumun ortasında vakalarda bir artış var" dedi ve sonbaharda beklenen varyanta özgü aşılardan önce ikinci bir takviye dozu gibi sözde pandemik dengeleyicilere duyulan ihtiyacın altını çizdi. 

Yetkili, çok daha katı önlemlerden kaçınmak için bu dengeleyicilerin uygulanması gerektiği konusunda uyardı. "Toplumun sipariş edilen kilitlenmelere hazır olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Bu haber ANews'den alınmıştır.