İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına red! İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına red!

Bugün Japonya yerel yetkililerin yatığı açıklamada , dünyanın en yaşlı insanı sertifikalı bir Japon kadının 119 yaşında öldüğünü söyledi.

Kane Tanaka, 2 Ocak 1903'te Japonya'nın güneybatı Fukuoka bölgesinde doğdu, aynı yıl Wright kardeşler ilk kez uçtu ve Marie Curie Nobel Ödülü kazanan ilk kadın oldu.

Tanaka yakın zamana kadar nispeten sağlıklıydı ve bir huzurevinde yaşıyordu, burada masa oyunları, matematik problemleri çözmekten, soda ve çikolata yemekten hoşlanıyordu.

Tanaka, genç yaşlarında bir erişte dükkanı ve bir pirinç keki dükkanı da dahil olmak üzere çeşitli işler yürüttü. Bir asır önce 1922'de Hideo Tanaka ile evlendi, dört çocuk doğurdu ve beşincisini evlat edindi.

2021 Tokyo Olimpiyatları meşale koşusuna katılmak için tekerlekli sandalye kullanmayı planlamıştı, ancak pandemi bunu yapmasını engelledi.

Guinness Dünya Rekorları onu 2019'da yaşayan en yaşlı kişi olarak tanıdığında, ona hayatta en mutlu olduğu an soruldu.

Cevabı: "Şimdi."

Günlük rutini, o sırada sabah 6:00'da uyanma ve öğleden sonralarını matematik çalışmak ve kaligrafi çalışmakla geçirmek olarak tanımlandı.

Guinness, "Kane'in en sevdiği eğlencelerinden biri bir Othello oyunudur ve klasik masa oyununda uzman haline geldi ve genellikle huzurevindeki personeli yendi." Dedi.

Vali Seitaro Hattori, 19 Nisan'da vefat eden Tanaka'nın hayatını selamladı.

Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu yılki Yaşlılara Saygı Günü'nde (Eylül ayında ulusal bir tatil) Kane-san'ı görmeyi ve onun en sevdiği soda ve çikolatayla birlikte kutlamayı dört gözle bekliyordum" dedi.

Japonya, Dünya Bankası verilerine göre, yaklaşık yüzde 28'i 65 yaş ve üstü ile dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip.

Guinness tarafından doğrulanan en yaşlı kişi, 1997 yılında 122 yıl 164 gün yaşında hayatını kaybeden Fransız kadın Jeanne Louise Calment idi.

Bu haberde kaynak ANews'tir.