Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedilerek büyük bir korkuya yol açtı. Düzce'deki vatandaşlar depremin tekrar etmesi korkusuyla dışarıda sabahladı.

Fotoğraf: AA

İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedilen depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "70'in üzerinde artçı sarsıntı yaşandı. En son 4.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı geldi. Az hasarlı ya da hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu an ağır hasarlı bir bina ile ilgili bir bildirim gelmedi. Yaklaşık 30'un üzerinde yaralı söz konusu. Bir yaralımızın durumu ağır. Bolu'da da leğen kemiği kırık bir yaralımız var. Birkaç noktada elektrik kesintisi yaşandı. Kontrollü şekilde veriliyor. Doğalgaz, elektrik kaçakları ve birtakım fabrikalar var. Belli bir periyotta buralara elektrik verilmesi söz konusu." açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son duruma ilişkin yeni bilgiler paylaştı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.

KALP KRİZİ SONUCU ÖLÜM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor.''

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Düzce'de yaşanan ve büyük endişe uyandıran depremde kız yurdunun güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler depremin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

İşte deprem anına ait görüntüler:

Son dakika... Düzce'de fabrika yangını! Son dakika... Düzce'de fabrika yangını!