Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde? Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde?

Ehliyet af mağdurları bir defaya mahsus istedikleri af çerçevesinde sosyal yaşamlarını, ekonomik durumlarını gözle görülebilir ölçüde etkilediğini belirterek bu şekilde talepte bulunmuşlardı.

Trafik kurallarını ihlal etme, maddi yükümlülüklerini yerini getirememe ve cezalı duruma düşme durumlarında ellerinden alınan ehliyetler 2 buçuk milyon vatandaşı mağdur etti. 1 milyon vatandaşın işinden olduğu biliniyor. Sosyal yaşamlarını etkilemelerinin yanı sıra, ekonomik sıkıntılar çektikleri, işsiz kaldıkları, ailelerini geçindiremedikleri, toplumdan uzak kalmaları da yaşadıkları problemler arasında yer alıyor. 

Mağdurların bir defaya mahsus ehliyet affı talebi hala yanıt bekliyor. Af geldiği takdirde binlerce insan işine dönebilecek, ekonomik sıkıntılarını iyileştirebilecek bu noktada ailelerini geçindirebilecek ve tekrar eski yaşamına dönerek topluma geri dönmüş olacaklar. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den destek

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Ölümlü ya da yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenlerin ve süreklilik arz eden madde bağımlılığı olanlar hariç, ehliyet affı ihtiyaç durumdadır" diyerek, ehliyet affı mağdurlarının yaşadıkları sıkıntıları ise devamında şu sözlerle ifade etti.

"Sürücü belgesi geçici elinden alınanlar sosyal, ekonomik, ailevi sebepler yaşamakta ve bu nedenle 1 milyon insan ülkemizde mağduriyet çekmektedir. Hatasından pişman olmuş, tekrarında verilecek cezanın arttırılmasını dahil kabul eden arkadaşlarımızın, ekonomik krizin de yansımasıyla, özellikle şoför olanlarının işi yapamaması, ciddi anlamda mağduriyetler yaşatmakta, sorunlar yaşatmaktadır. Telefonla bizleri arayan çok sayıda şoför arkadaşımız, evime ekmek götüremiyorum, yapacak başka bir işim de yok" dedi.