Bir yılı aşkın bir süredir af bekleyen mağdurlar, umutlarını kaybetmeden hükümetten gelecek olan af yasasını beklemeye devam ediyor. Maddi kayıplarının yanı sıra toplumda edindikleri profili, aile geçimlerini ve birçok insani önemi etkileyen durumlarla karşılaşan bu kişiler, eski yaşamlarına dönmek ve affın kendilerine sunacağı fırsatı değerlendirmek istediklerini ifade ediyor. Bu süreçte yaşadıkları zorlukları paylaşan mağdurlar, adaletin tecelli edeceği umudunu taşıyor. Affın kendilerine sağlayacağı yeni başlangıç için sabırla bekleyen mağdurlar, toplumda yeniden kabul görmek ve hatalarını telafi etmek adına bir fırsat beklediklerini söylüyor.

CHP MİLLETVEKİLLERİ MECLİS'E TAŞIYARAK GÜNDEME GETİRMİŞTİ:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, ehliyetlerini trafikte birtakım sebeplerden dolayı kaptıran binlerce şoför için bir defaya mahsus ehliyet affı çağrısında bulundu. "Olası kast veya bilinçli taksir ile ölümlü ya da yaralamalı kazaya sebebiyet vermeyenlerin ve süreklilik arz eden madde bağımlılığı olanlar hariç bir defalığa mahsus ehliyet affı ihtiyaç durumundadır. Sürücü belgesi geçici olarak elinden alınanlar sosyal ekonomik ailevi sebepler yaşamakta bu nedenle 1 milyon insan ülkemizde mağduriyet çekmektedir. Ehliyet demek iş demektir, aş demektir!'' şeklinde yapmış olduğu açıklama ile konuyu ifade ederek ehliyet affı bekleyen sürücülerin sesi olmuştu.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ise yapmış olduğu açıklamada,"Şoförlerimiz ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır bekliyorlar. TBMM'nin bu noktada bir düzenleme yapması şart. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir." demişti.

USPUM GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DR. ERCAN ÖZÇELİK:

Son olarak da AKİT TV'de Mustafa Balevi'nin programına konuk olan USPUM Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özçelik: "Çok önemli bir milyon civarında bir grup var, çok konuştuğumuz ehliyet affı bekleyen kardeşlerimiz. Onların özellikle hayata tutunma, ailelerinin geçimlerini sağlama, mesleklerini icra etme noktasında bir talepleri var, sıkıntıları var" diyerek konuyu televizyona taşımıştı.