Trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan binlerce vatandaş cezalarının affedilmesini talep ediyor. Ehliyet affının çıkmasını bekleyen sürücüler seslerini duyurmaya çalışıyor. Ehliyet affının ne zaman çıkacağını merak eden vatandaşlar sorunun cevabını arıyor.

Ehliyeti ellerinden alınan sürücüler sosyal medyada yaptıklarının paylaşımla seslerini duyuruyorlar. Geçimini şoförlükten sağlayanlar mesleğini yapamaz ve geçinemez duruma geldi.

Ehliyet affı ne zaman çıkacak?

Sürücü belgesi affına dair yetkililerin henüz bir çalışması olmadığı biliniyor. Ancak bu konu zaman zaman Meclis gündemine taşınıyor. İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel bu konuyu şu sözlerle meclise taşımıştı:

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde İsrail protestosu ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde İsrail protestosu

"1 milyondan fazla kişi ehliyet affı beklemektedir. Af bekleyenlerin büyük bir çoğunluğunu mesleği şoförlük olan vatandaşlarımız oluşturmaktadır ve bu vatandaşlarımızın tek geçim kaynakları ehliyetleridir. Meslekleri şoförlük olduğu için iş bulamamaktadırlar. Ehliyetini kaptıran insanların çoğunluğu, ekmek paralarını doğrudan veya dolaylı olarak ehliyetleri sayesinde kazanmaktadırlar. Bu vatandaşlarımız "Hatalarımızın farkındayız, bedelini ağır ödedik, işimizi kaybettik, mağduruz." şeklinde feryat etmektedirler. İnsan hayatına kastetmedikten sonra, yapmış oldukları hatalar sebebiyle ehliyetlerinin ellerinden alınması onları çaresiz bırakmaktadır. Ehliyetlerine el konulanlara bir kereye mahsus af getirilmesi mağduriyetlerine son verecektir. Yetkililerimizin mağdur olan vatandaşlarımızın serzenişlerine duyarsız kalmayacağını ümit ediyor, yüce heyeti saygıyla selamlıyorum."

Editör: Gizem Külcü