Milyonlarca vatandaş ehliyet süre affı istiyor. Ehliyetine iki yıl süre ile koyulan sürücüler geçimini bu yolla sağladıkları için evlerine ekmek götüremez oldu. 

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Milyonlarca vatandaş ehliyet süre affı istiyor. Ehliyetine iki yıl süre ile koyulan sürücüler geçimini bu yolla sağladıkları için evlerine ekmek götüremez oldu. 

"Tam kapsamlı ehliyet affını istiyoruz"

1 milyon vatandaş ehliyet affı beklerken, mağduriyetler gittikçe büyümeye devam ediyor. Evine ekmek götürmek için ehliyetine ihtiyacı olan vatandaşlar, ehliyet affı gelmeyecekse oy da vermeyeceklerini dile getiriyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu! Bağ-Kur prim gün  şartına düzenleme! Prim gün şartı esnetiliyor - Ekonomi Haberleri - TV100

BİLGİN, "ESAS İŞÇİLER TAŞERONDA OLMAYACAK"

Bakan Bilgin, devlette esas işçileri kamu işçilerinin yapması gerektiğini belirterek, "Yeni bir yol yaparken bir taşerona verirsiniz ama işi devraldıktan sonra demiryolu işiçlerinin yapması lazım. Demiryolunun bakımı, onarımı, yenilemesi kalıcı bir iştir. Orada taşeron kullanılmaz. Esas işçileri kamuda kamu işçilerinin yapması gerekiyor. Taşeron esas işte değil, münferit alanlarda, geçici işçilerde kullanılmalı. Onun dışındakilerin hepsinin ben bu taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor. " diye konuştu. 

Taşeron işçi kadro başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için son saatler -  Ekonomi Haberleri EKONOMİ

7000 BİN İŞÇİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesi çerveve protokolü çalışması da sürüyor. 

Bakan Bilgin, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde de çalışanlarını sevindirecek bir adım atılacağını duyurdu. 

150 bin kamu mühendisi özlük hakkı için mücadele ediyor!

Özlük haklarının iyileştirilmesi ve en önemlisi ek zam gibi talepleri olan kamu mühendisler, özlülük hakları için mücadele ediyor.

KAMU MÜHENDİSLERİ NE İSTİYOR?

Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen kamu mühendisleri talep ettiklerini şu şekilde sıralıyor:

Kamu Mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve mesleki gelişimin teşvik edilebilmesi için aşağıda yer alan düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

1- Kamuda çalışan tüm mühendislere “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması, bu kalemin en düşük mühendis maaşını 30.700 TL olan yoksulluk sınırının üzerine çıkaracak şekilde düzenlenmesi ve memur maaş artış oranlarına göre güncellenmesi gerekmektedir.

2- “Mühendislik Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi gerekmektedir.

3- Kamuda çalışan tüm mühendislerin Ek ödemelerin (dengimiz olan hakim-savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılması gerekmektedir.

4- Tüm gelirlerin emekliliğe katkı sağlamasını ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin (en az 15.000 gösterge) yapılması gerekmektedir.,

"TAȘERON İŞÇİLERİN KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da geçici iscilerin kadroya alınmasıyla ilgili yasal sürecin başlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

İşçi, işsiz ve emeklilerin toplumun yaklaşık yüzde 60'nı oluşturduğuna dikkati çeken Atalay, "TÜRK-İŞ'in üye sayısı birçok partinin üye sayisında fazla ama kimse bize bir șey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60' yiz ama Mecliste üç tane ișçi yok. Bunun kabahatlisi de biziz. Biz, emeğimizden yana olmak durumundayız. Biz bunu yapamazsak sağlamaya devam ederiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi üzerinden uzun bir süre geçti ancak ehliyet affı, taşeron işçiler, kamu mühendisleri, taşeron işçi kadro gibi konular üzerinde durulmamaya devam ediyor.  Mağdurların da yaşadıkları sorunun çözüme kavuşmamasına yönelik tepkileri gitgide artıyor.