5 ilde tefecilere yönelik operasyon düzenlendi, 40 kişi yakalandı 5 ilde tefecilere yönelik operasyon düzenlendi, 40 kişi yakalandı

Trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan binlerce vatandaş cezalarının affedilmesini ve ehliyetlerine kavuşmayı bekliyor. 

Çeşitli sebeplerle ehliyetlerine el konulan sürücüler, ehliyetlerini geri istiyor. Geçimini ehliyetleriyle beraber sağlayan vatandaşlar bir defaya mahsus, ağır bir suç işlememiş olan sürücülerin ehliyetinin geri verilmesini talep ediyor. Sosyal medya üzerinden birlik olup TT çalışmasında bulunan vatandaşların sayısı 1 milyonu buluyor.

EHLİYET AFFI İÇİN TARİH VERİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçesi 9 Aralık 2022 Cuma günü görüşülecektir. Meclis genel kurulunda ise aynı gün ehliyet affı konusununda gündeme geleceği belirtildi. 9 Aralık 2022 günü ehliyet affı mecliste masaya yatırılacakEhliyet affının kesin anlamda çıkıp çıkmayacak 9 Aralık 2022 Cuma günü yapılan görüşmeler sonrasında belli olacak. 

MHP ve CHP'nin talepleriyle ehliyet affı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde gündeme gelmişti.