Başta ehliyet affı olmak üzere birçok sorun hakkında müjde vermesi beklenen Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları 1 milyon ehliyet affı mağdurunu hayal kırıklığına uğrattı.

Sağlığı tehdit ediyor! Binlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi Sağlığı tehdit ediyor! Binlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve böylelikle 10 bin sürücünün ehliyetinin geri verileceğini söyledi. Sayıları 1 milyon olan ehliyet affı mağduru vatandaşlar bu karara sosyal medya üzerinden oldukça tepki gösterdi. 

EHLİYET AFFI DEĞİL PUAN AFFI GELDİ

Sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteren vatandaşlar ehliyet affı değil, puan affı geldiğini belirtti.  Silinecek olan puanların zaten 1 yıl içerisinde otomatik olarak silindiğini belirten mağdurlar, bu gelişmenin bir anlam ifade etmediğini belirtti. 1 milyon mağdur içinde sadece 10 bin kişiye gelen bu düzenlemeden, ölümlü kazaya karışmamış tüm sürücüler yararlanmak istiyor.

MUHALEFETTEN TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Cumhurbaşkan'nın açıklamasından sonra muhalefet milletvekillerinden sert tepkiler geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ehliyet affı konusunda iktidarı şu cümlerle eleştirdi:

Bir tepkide İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan geldi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda''ehliyet affı çıkmalı. Af olanlar aynı suçu işlerlerse ehliyetlerine 2 misli süreyle el konulmalı.'' dedi.

MAĞDURLAR TWİTTER'DEN KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Ehliyetine el konulduğu için işsiz kalan, geçimini sağlayamayan, kirasını dahi ödeyemeyen ehliyet mağduru vatandaşlar puan affına Twitter'den tepki gösterdi. Sürecin çok uzadığını ehliyetlerini geri almak için 2 yıl 5 yıl gibi uzun süre beklemek istemediklerini yaptıkları hatadan dolayı oldukça pişman olduklarını söyleyen mağdurlar bir defaya mahsus kapsayıcı bir ehliyet affı çıkarılmasını, aftan yararlanıp aynı hataya düşenlerin ise 2 katı cezalandırılmasını Twitter üzerinden istedi.