"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
3.717.675 %-0.444
İşçi Haber Ekonomi 19 Mayıs noterler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs noterler çalışıyor mu?

19 Mayıs noterler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs noterler çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle bütün kamu kurumları kapalı olacak ve burada çalışan personeller ise idari izinli sayılacak. Notere işi düşecek olan vatandaşlar ise '19 Mayıs tarihinde noterler çalışıyor mu?' sorusunu araştırmaya başladı. Peki, 19 Mayıs'ta noterler açık mı, kapalı mı?

Okunma Süresi: 2 dk

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla noter işlemleri planlayan vatandaşlar, “Noterler 19 Mayıs’ta açık mı?” sorusuna yanıt arıyor. Alım-satım, tasdik ve benzeri işlemler için noterleri ziyaret etmeyi düşünenler, resmi tatil kapsamında noterlerin çalışma durumunu merak ediyor. Peki, 19 Mayıs’ta noterler hizmet veriyor mu? İşte noter çalışma saatlerine dair detaylar…

19 MAYIS’TA NOTERLER AÇIK MI?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatili dolayısıyla, kamu kurum ve kuruluşları hizmet vermeyecek. Bu bilgiler doğrultusunda, 19 Mayıs’ta noterler kapalı olacak. Noterler 20 Mayıs Cuma Salı günü mesai saatlerinde çalışmaya devam edecekler.

19 MAYIS'ın önemi

Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’de ilk defa 24 Mayıs 1935 tarihinde “Atatürk Günü” adında kutlanmıştır. Beşiktaş’ın attığı adımlarla Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçe forması giyen yüzlerce sporcunun katılımıyla spor günü olarak kutlanmaya devam edilmiştir. Kutlamaların ardından bir süre sonra yapılan Spor Kongresi’nde Beşiktaş Kurucu üyelerinden olan Ahmet Fetheri Aşeni, Atatürk Günü’nün tüm gençliğe hitap etmesi için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” olarak adının değişmesini teklif etmiştir. Kongrede onaylanan öneri kabul edilmiş ve Atatürk’ün de onay vermesiyle yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihinde çıkarılan kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan bayram, 12 Eylül askeri darbesinin ardından “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adına bürünmüştür.