Açıkel staj konusuyla ilgili son dakika açıklama yaptı. Stajyer ve çıraklık konusunda yaşanan mağduriyeti her defasında programında gündeme getiren TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel, izleyicilerden gelen mesajları okudu. 

Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı

'' Çok sayıda mesaj attılar: Staj mağdurları.Biliyorsunuz onların hikayelerini. Korkunç bir haksızlığın pençesindeler. EYT çıkacak ama staj mağdurları için onların problem çözümü şu anda kaotik bir durumda. Çözülmeyeceğine dair söylentiler hadsafhada. Bekliyoruz, takip ediyoruz.'' diyen Açıkel, izleyicilerden gelen bir mesajı şu sözlerle paylaştı:

''Öznur Paşa, değerli izleyicim. Staj mağdurlarının da sesini sıklıkla duyuruyor. 'Stajda tenefüse çıkmadık. Oyun oynamadık. Diğer abilerimizle aynı yemekten yedik. Çalıştık ve aynı zamanda çıktık mesai saatleri. Fakat sigortalarımız yatmamış. Mağduriyetimizi duyun, haksızlıktan dönün.' dedi. 

Ha unutmadan, hep söylediğim gibi: Sonra niye iyi bir kaynakçı, iyi bir tornacı, tesviyeci, kaportacı, motor uzmanı, kuaför, muhasebede asistan çıkmıyor? Gençler iş beğenmiyor değil. Meslek liselerini staj dahil öldürdük.''