Öğrenilen bilgilere göre, Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer istifa etti.

Özer'inde istifa etmesiyle birlikte Kızılay’ın üç üst düzey yöneticisinin tamamı da istifa ederek görevinden ayrılmış oldu. Kızılay'da Özer'den önce Kerem Kınık başkanlıktan, daha sonra İbrahim Altan genel müdürlük görevinden istifa etmişti.

İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

İbrahim Özer, Kızılay’daki görevine 2018 yılında başlamıştı. Özer'in yanı sıra birçok skandala imza atan Kerem Kınık’ın 12 Mayıs 2023’te Kızılay Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Aralık ayında da Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan istifa ederek görevinden ayrılmıştı.

DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..." DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..."

KIZILAY NEDEN TEPKİLER ALMIŞTI?

Birçok kez farklı iddialar ile gündeme gelen Kızılay, son olarak yaşanan 6 Şubat depremlerinde çadır sattığı iddiası ile gündeme gelmişti. 

Gelen tepkiler sonrası açıklamada bulunan Kızılay Başkanı Kınık, iddiaları doğrulayarak, maliyetine yapıldığı belirtilen satıştan elde edilen gelirin çadır üretiminde kullanılacağını bildirmişti.

Kaynak: BirGün