İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapımına 2017 yılında başlanan 13 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu Çengelköy Kültür Merkezi’ni, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla tamamladı.

“150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında merkezin açılışı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

" 'PARTİ VE OY İÇİN HER ŞEY HER ŞEY YAPILABİLİR' ANLAYIŞININ ESİRİ OLMADIK' "

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro gibi büyük yatırımlarda ve diğer projelerde, önceliği fazla oy aldıkları yerlere verme anlayışında olmadıklarının altını çizerek “Bizden önceki yönetime bu anlamda asla benzemedik, benzemeyeceğiz. ‘Siyaset her şeydir. Parti ve oy için her şey yapılabilir’ anlayışının esiri asla olmadık, olmayacağız. Bizim için 16 milyon İstanbullu birdir, eşittir. Aynı haklara ve saygınlığa sahiptir. 150 projenin her birisinde ayrımcılığın, partizanlığın gölgesini dahi göremezsiniz” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu da konuşmasında yaklaşık 3,5 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları hizmetlerin kısa bir özetini sundu. Bu süreçte tempolarını, iş yapma ve çözüm üretme hızlarını artırdıklarını vurgulayan İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje, işte bu geldiğimiz noktanın ifadesidir” dedi.

Gezginlere müjde: Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı Gezginlere müjde: Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı

"ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANINA AĞIZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Biz dayanışma içerisinde olacağız. Ben buradayım, Üsküdar'dayım. Şurada bir koltukta ‘Üsküdar Belediye Başkanı’ diye son dakikaya kadar yazılıydı. Geleceği bize bildirilmişti Gelemedi. Veya gelmedi, bilemiyorum. Çünkü daha önce iki açılışımıza geldi. Şimdi ikisine de gelemedi. İki Üsküdar'a da gelemedi. Niye biliyor musunuz? Bir açılışta bana teşekkür etti diye gelemiyor Sayın Genel Başkanım. Buradan utansınlar diye söyleyeyim: Ey Üsküdar Belediye Başkanımız, bize verdiğiniz iş birliği için, destek için, ağzım dolu dolu ben size yürekten teşekkür ediyorum. Üsküdar Belediye Başkanı'na. Ben Üsküdar Belediye Başkanı'nın hangi partide olduğuna bakmam ki. Millet seçmiş. Başımızın tacı. Biz onunla iş birliği yaparız, otururuz. Her birisiyle yaparız efendim hangi partiden olursa olsun. Bu kadar yürekten teşekkür ettim diye yarın görevden de alabilirler onu. Vallahi alabilirler. Benim aklım almıyor ve üzülüyorum. Memleketim adına üzülüyorum. Ben, böyle bir akla hiçbir ailenin çocuğunu, gençlik kolları da olsa, başka bir şey de olsa teslim etmemesini öneriyorum. Ya da akıllarını, yollarını değiştirsinler. Çocukları böyle kötülüklere alıştırmasınlar. Yalan."

"AK PARTİ'NİN TEŞKİLATLARINA ÇOCUKLARINIZI, GENÇLERİNİZİ EMANET ETMEYİN"

Kaza oluyor. Kazadan çok az bir zaman sonra gencecik çocuklar, bir siyasi partinin önlükleri giydiriliyor. Ve bu siyasi parti önlükleriyle, yalan ifadelerle, ‘Binlerce yaralı var, şöyle trajik durum…’ Ekrem İmamoğlu'nun ismi kullanılarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ismi kullanılarak, kötülemeye, iftira atılmaya gayret ediliyor. Bununla yetinilmiyor; arka arkaya dizilmiş, otobüslerin içerisine girerek o esnada o yaralıların olduğu, kazanın olduğu esnada, bir siyasi propaganda yapılıyor. Bunları birkaç kez izledim. Yani bir akıl, bir mantık var mı? Anlamaya çalıştım. Vicdanım buna el vermedi. Üzüldüm ve sizin huzurunuzda şu mesajı buradan vermek istiyorum o çocuklarımızın, o gençlerimizin annelerine, babalarına: Yalanın, iftiranın, siyaset için, oy için her şeyin mubah olduğunun talimat verildiği bu AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi emanet etmeyin, yollamayın. Oy verin, oy vermeyin beni ilgilendirmiyor ama bu çocuklarınıza oraya göndermeyin. Yazıktır, günahtır. Böyle bir şey olmaz.