Fahrettin Altun'un seçim hakkında yorumu: Demokratik değerlerimiz güçlenecek Fahrettin Altun'un seçim hakkında yorumu: Demokratik değerlerimiz güçlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün hakim karşısına çıkacak.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret etmesi üzerine 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı. İmamoğlu'nun hakaret suçuyla yargılandığı davada ara karar bekleniyor.

Dava, bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İmamoğlu'nun avukatı son duruşmada, YSK üyelerinin şikayetçi olmadığına dair bir dilekçe sunmuş ve savcılık, bu dilekçenin değerlendirmesinin ardından yeni bir mütalaa sunmak için bir ara talep etmişti.

Davanın bugün sonuca ulaşması bekleniyor. 

İmamoğlu'na Destek

Bu dava üzerine birçok siyasiden İmamoğlu'na destek yağdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,

"Halkın iradesi ve demokratik hukuk sistemi her türlü bürokratik vesayetten üstündür.  Gençlerimize olan sorumluluğumuz ve demokrasiye olan inancımla yanındayım @ekrem_imamoglu"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen

"Hakkın, hukukun, adaletin, demokrasinin ve kıymetli kardeşim 
@ekrem_imamoglu’nun yanındayız. Kararın siyasetten bağımsız, hukuk devletine yakışır nitelikte, adil olması gerektiğine inanıyoruz. "

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,

"Demokrasinin, İstanbul halkının, adaletin ve  @ekrem_imamoglu ’nun yanındayız. Ve her zaman yanında olacağız." 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,

"Doğru, sarsılır ama yıkılmaz! Yalnız değilsin Ekrem Başkan… Milyonlarca İstanbullu’nun iradesinin kazandığı gibi, demokrasi kazanacak, hukuk kazanacak. "

Ve daha birçok belediye başkanı, avukat, milletvekili olmak üzere binlerce kişi "Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız" dedi.