CHP İstanbul ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, yaptığı toplantıda Canan Kaftancıoğlu'na yönelik çok sert ifadelerde bulundu.

Toplantıda Sultangazi CHP İlçe Başkanı Murat Poyraz'ın İmamoğlu'na “Genel başkan adayı mısınız?” diyerek “Sen yerel seçimlerde çalıştığın kadar genel seçimlere çalışsaydın bugün seçimi kazandırdık” dedi. 

Bunun üzerine İmamoğlu, "Bana hain mi diyorsun, hain sensin!" diyerek tepki gösterdi.

Salonda çıkan gerginlik üzerine İmamoğlu'nun CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na karşı kullandığı sözler dehşete düşürdü. İmamoğlu, "Genel Başkan bana verdiği sözü tutmadı, Canan Kaftancıoğlu erkek olsaydı onunla da başka türlü konuşurdum." ifadesinde bulundu.

Meteorolojiden sağanak uyarısı! Şemsiyesiz dışarı çıkmayın Meteorolojiden sağanak uyarısı! Şemsiyesiz dışarı çıkmayın

"Olduğu kadar zekanızı konuşturun"

Kendisine karşı sarfedilen sözler üzerine sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaftancıoğlu, "Hoşunuza gitmese de yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de kadının varlığına alışacaksınız beyler! Eril bakışınıza rağmen katlanarak artacağız üzgünüm." açıklamasında bulundu.

İmamoğlu'nu hedef göstererek, "Siyasette sataşma vardır ve kıymetlidir ancak bunun için cinsiyetçi bakışınızı değil "olduğu kadar" zekanızı konuşturmayı deneseniz eminim daha başarılı olursunuz." ifadesinde bulundu.