Tesla Inc (TSLA.O) CEO'su Elon Musk, Cumartesi günü yaptığı bir tweette, yeni bir sosyal medya platformu oluşturmaya "ciddi bir düşünce" verdiğini söyledi.

Musk, bir Twitter kullanıcısının, açık kaynak algoritmasından oluşan ve ifade özgürlüğüne öncelik veren ve propagandanın asgari düzeyde olduğu bir sosyal medya platformu oluşturmayı düşünüp düşünmeyeceğine ilişkin sorusuna yanıt veriyordu.

Twitter'ın üretken bir kullanıcısı olan Musk, sosyal medya platformunu ve son zamanlardaki politikalarını eleştirdi. Şirketin ifade özgürlüğü ilkelerine uymayarak demokrasiyi baltaladığını söyledi.


Tweet'i, kullanıcılara Twitter'ın %70'den fazlasının "hayır" oyu verdiği ifade özgürlüğü ilkesine bağlı olup olmadığına inanıp inanmadıklarını soran bir Twitter anketi yayınlamasından bir gün sonra geldi.

Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek

Cuma günü "Bu anketin sonuçları önemli olacak. Lütfen dikkatli oy verin" dedi.

Musk yeni bir platform oluşturmaya karar verirse, kendilerini ifade özgürlüğü şampiyonu olarak konumlandıran ve görüşlerinin Twitter (TWTR ) gibi platformlarda bastırıldığını hisseden kullanıcıları çekmeyi uman, büyüyen bir teknoloji şirketi portföyüne katılacaktı. .N) , Meta Platform'un (FB.O) Facebook ve Alphabet'in (GOOGL.O) Google'ın YouTube'u


Donald Trump'ın Truth Social'ı, Twitter'daki rakipleri Gettr ve Parler ve video sitesi Rumble dahil hiçbir şirket, ana akım platformların erişim ve popülaritesine şimdiye kadar yaklaşmadı.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır.