8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler, emeklilik için 20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum, EYT yasası çıktığında SGK'ya kayıt olamayan ve emekli olamayan EYT'lilerle arasında büyük bir haksızlık yaratıyor.

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Başkanı Mihriban Uğurlu, kademeli emeklilik sisteminin uygulanmasıyla mağduriyetlerin giderileceğini, aynı prim günü ve yaş şartlarını sağlayan kişilerin eşit haklara sahip olmasını sağlayacağını belirtiyor.

EMADDER Kartal Meydanı'nda miting düzenledi!

Emeklilik sistemi ve emeklilik haklarının adaletli bir şekilde düzenlenmesi konusundaki endişelerini dile getirmek isteyen vatandaşlar miting düzenledi. Miting, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) tarafından Kartal Meydanı'nda düzenlendi.

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında rekor Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında rekor

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Kartal Meydanı'nda "Mezarda Emekliliğe Hayır" temalı bir miting düzenledi. Mitinge katılan vatandaşlar, polis kontrol noktasında arandıktan sonra içeri alındı. Mitingte, Cemal Enginyurt ve Hüseyin Akgün gibi isimlerde yer aldı.

Mitingde "2000 sonrası SGK'lıya adil kademeli emeklilik haktır" ve "Mezarda emeklilik istemiyoruz" gibi yazılı pankartlar ve dövizler açıldı. Katılımcılar çeşitli sloganlar atarak taleplerini dile getirdi.

Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu da burada yaptığı konuşmada, hayatlarının dörtte birlik kısmına denk gelen 17-20 yıllarının yok sayılmasını kabul etmediklerini söyledi.

"20 sene sonra emekliliğe 'hayır' diyoruz"

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, mitingde yaptığı konuşmada, 9 Eylül 1999 sonrasında işe girenlerin emeklilik hakkıyla ilgili yaşadıkları adaletsizliği vurguladı. Uğurlu, bu kişilerin öncesinde işe girenlerle aynı anayasal haklara sahip çalışanlar olduğunu belirterek, daha fazla prim ve hizmetleri olmasına rağmen 20 yıl sonra emekliliği reddettiklerini ifade etti. Ayrıca, kendilerinin lütuf istemediklerini ve tüm vatandaşların eşit haklara sahip olması gerektiğini vurguladı.

EMADDER Başkanı Uğurlu, 9 Eylül 1999 sonrasında işe girenlerin öncesinde işe girenlerle aynı anayasal haklara sahip çalışanlar olduğunu belirterek, "Akranlarımızdan daha fazla prim ve hizmetimiz olmasına rağmen onlardan 20 sene sonra emekliliğe 'hayır' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Kendilerinin lütuf istemediklerini dile getiren Uğurlu, "Çok çalışan, az çalışandan tam 17-20 yıl sonra nasıl emekli olabilir? Bizler de bu ülkenin vatandaşıyız, ikinci sınıf vatandaş değiliz." diye konuştu.

2000 sonrası SGK'lılar adaletsizliğin bitmesini istiyor

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması nedeniyle emeklilik hayalleri ertelenen binlerce vatandaş mağduriyetlerini dile getiriyor. 2000 sonrası SGK'lılar, birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamadıkları için 17 yıl daha beklemek zorunda kalıyor. Bu durumda hem maddi hem de manevi olarak zorluk yaşayan vatandaşlar, kademeli emeklilik sisteminin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor. Kademeli emeklilik sistemi sayesinde, aynı prim günü ve yaş şartını karşılayan kişilerle eşit şartlarda emekli olabileceklerini belirten 2000 sonrası SGK'lılar, emeklilik sistemindeki adaletsizliğe son verilmesini istiyor.