Bir günle 17 yıl emekliliği kaçıran vatandaşlar hükümetten artık bir çözüm bekliyor. Bilindiği gibi EYT yasasının yürürlüğe girmesinina ardından milyonlarca vatandaş emekli olma hakkı kazanmıştı. Bu süreçten sonra emekli olamayan 2000 sonrası SGK'lılar emekli olmak için uzun bir süredir başlattıkları çalışmaların karşılığını almak istemektedirler.

Hükümetin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda EYT yasası çıkarılarak milyonlarca vatandaş emekli edilmişti. Ancak bir gün ile EYT'ye dahil olamayan vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamda, bunun adalet olmadığını ve EYT'nin tam oalrak bitmediğini vurgulamaktadırlar.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

MİHRİBAN UĞURLU'DAN BÜYÜK DESTEK!

Verilen sözlerin yerine getirilmemesinina ardından hükümete tepki gösteren EMADDER derneği gelen başkanı Mihriban Uğurlu 2000 sonrası SGK'lıların sesi olmaya devame diyor. Yaptığı paylaşımlarla hükümete seslenen Uğurlu 1gün 1 ay gibi süreyle düzenlemenin dışında kaldıklarını ve bu durumun kendilerini ekonomik açıdan zorladığını dile getirdi. İşyerlerinde huzurlarının kalmadığını dile getiren EMADDER derneği genel başkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Mihriban UĞURLU ⚖️ (@mihribanugurluu) / X

''Değerli Vekillerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle toplum vicdanını rahatlatan Eyt düzenlemesinin ardından, aynı yaşta ve hatta bizden daha küçük olan kardeşlerimiz  bir çoğumuzdan daha az prim günü ile emekli olma hakkını elde   ederken keskin bir tarihle ayrılması nedeniyle 1 gün, 1ay, 1 yıl gibi sürelerle bu düzenlemenin dışında kaldık. Bu durum  bizlerde hem maddi,  hem de manevi olarak büyük bir üzüntü yarattı, İş yerlerinde huzurumuz bozuldu, Vicdanlarımızı zedelendi.  Akranlarımızla emeklilik hakkına ulaşma konusunda kadınlarda 20 yıl , erkeklerde ise 17 yıl gibi bir fark oluştu. Bir tarih ile keskin bir ayırma tabi tutulan düzenlemenin kademeli olarak yeniden yapılandırılması, Eyt kapsamı dışında kalan çalışanlar için birlik, beraberlik, anayasal eşitlik ve adalet duygusu açısından büyük bir umutla beklenmektedir. Sizlerden ricamız Ana Muhalefet partisi olarak bizleri gerek mecliste, gerekse sosyal medyada desteklemenizdir.Saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.'' diyerek yaşamış oldukları mağduriyeti dile getirdi.

EMADDER'İN EMEKKLİLİKTE ADALET ARAYIŞI DEVAM EDİYOR!

8 Eylül 1999 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanların emeklilik süresi 1 yıl gibi bir kısa süreyle emeklilerinin 17 yıl uzamasını kabul etmeyen vatandaşlar, meydanlarda yaptıkları mitinglerde adalet arayışını devam ettirmektedirler. Seslerini Cumhurbaşkanlığına duyurmak isteyen vatandaşlar, EYT'nin bitmediğini ve emeklilik süresinin uzamasının kabul edilmediğini dile getirerk, adalet istemektedirler.

Kademeli emeklilik yaş tablosu! 1999 - 2008 arası 2008 sonrası 43 44 45 46  yaşla erken emeklilik şartları

Kademeli emeklilik konusunun revizyonu, emeklilik yaşının aşamalı olarak yükseltilmesini ve emeklilik sistemini daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlanmaktadır. Yeni sistem ile birlikte, milyonlarca insanın hayat kalitesinde artış bekleniyor. EYT kapsamındaki bireyler için bu sistem, emeklilik şartlarını daha erişilebilir kılması beklenirken 2000 sonrası SGK mağdurları yetkililerin çözüm odaklı yaklaşmasını bekliyor.