Emekli maaşlarının düşüklüğü nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan birçok vatandaş yetkililere seslenerek emekli maaşlarının artırılmasını talep ediyor. Emekliler, ekonomik adaletin sağlanması, insanca yaşam standartlarına ulaşılması ve maaşlarının yükseltilmesi için iktidardan çözüm bekliyor.

Emekliler, ekonomik adaletin sağlanması, insanca yaşam standartlarına ulaşılması ve maaşlarının yükseltilmesi için iktidardan çözüm bekliyor. 

Emekli maaşlarıyla ilgili beklenen zam oranı belli oldu. TÜİK, milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına doğrudan etki edecek olan Aralık ayı enflasyonunu açıkladı.

Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, memur emeklileri yaklaşık yüzde 50 zam alırken, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayındaki zam oranı yüzde 37.56'da kaldı.

Ücretli çalışan sayısı martta arttı: En fazla artış hangi sektörde? Ücretli çalışan sayısı martta arttı: En fazla artış hangi sektörde?

Memur emeklilerinin yüzde 50 zam almasına karşın, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37.56'lık zam oranı tartışmaları beraberinde getirdi. Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi.

Ekonomist Nedim Türkmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına ekleme yapacağını belirterek hem oran hem de tarih verdi. Şubat ayında tamamlanacak zam için bekleyen emeklilere umut ışığı oldu.

Emekli maaşlarına getirilen yüzde 37.56'lık zamın ardından, Türkmen'in açıklamalarıyla birlikte beklenti, bu oranın daha da yükseltilmesi yönünde şekilleniyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılması bekleniyor.

Meclis tatilde olsa da, emekli maaşları için acil bir toplantı yapılması bekleniyor. SSK emeklileri, ayın 17’si ile 26’sı, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25’i ile 28’i arasında emekli maaşı ödemesini alıyor. Meclis'in, ilk ödemenin 17 Ocak’ta yetişmesi için en geç 16 Ocak’ta düzenlemeyi uygulamaya sokması gerekiyor.