Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün taşeron işçiler için Meclis'te kadro çağrısında bulundu.

Ömer Fethi Gürer (@fethigurer) / X

2024 Türkiye'sinin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen vatandaşların taşeron sistemi büyük haksızlıklara yol açmaya devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yıllardan beri taşeron olarak istihdam ettirilen işçilere yönelik partilerin milletvekillerince Meclis ile temasların sürdürülmesine rağmen hükümetin konunun çözümüne ilişkin somut adımlar atmaması büyük tepkilere sebep oldu. 

Taşerona Kadro Açıklaması Son Dakika 2023 Taşeron Yasası - Polatlı Postası

CHP MİLLETVEKİLİNDEN TAŞERONA KADRO ÇAĞRISI

Cımhuriyet Halk Partisi (CHP) 7.Dönem Muğla Milletvekili. Süleyman Girgin Meclis'te yaptığı açıklama ile destek verdi. Taşeron işçilere yapılan ayrımın devam ettiğini belirten Girgin vatandaşların halendaha kadro alamadığını belirtti. İşçilere mobing ugulandığını belirten Girgin düşük ücret ile çalıştırıldıklarının da altını çizdi. 

CHP'li Girgin'den yeni açıklama: Pınar Gültekin davasına müdahil olduğuma  dair en ufak bir ima ortaya çıkarsa milletvekilliğinden istifa ederim

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Taşeron işçilere neredeyse her yıl kadro sözü verilmesine rağmen sözlerin havada kalmasının ardından ''Hepiniz taşerona söz verdiniz. Bir an önce tutulmasını beklerken ihale bitiminde maaşlarımızı düşürdünüz biz dururken aynı iş için yanımıza kura ile sürekli işçi aldınız ne yapalım nereye gidelim artık psikolojilerimizi bitirdiniz'' şeklinde yapılan açıklama ile taşeron işçiler tepki gösterdi. 

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

GÜRER'DEN BÜTÜN TAŞERON İŞÇİLER İÇİN MECLİS'TE KADRO ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün taşeron işçiler için Meclis'te kadro çağrısında bulundu. Hükümetin taşeron işçilere kadro sözü verdiğini belirten Gürer, ''İktidar Taşeron işçilere kadro sözü verdi.Sözünü  yerine getirmedi.Taşeronda  çalışan işçiler çalıştıkları kurumda kadro hakları verilmelidir. Hepiniz taşerona söz verdiniz.'' şeklinde açıklama yaptı.