Enflasyonun karşısında her geçen gün eriyen maaşları günlük hayatlarını da olumsuz yönde etkilemeye başlayınca emekliler çareyi birçok mecrada yetkililere seslenmekte buldu. Mevcut ekonomik şartlarda geçinemeyen emekliler ek zam istiyor. 

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

Asgari ücrete %54 oranında zam yapıldığını belirten emekliler, mevcut ekonomik şartlarda aldıkları maaşın yetersiz olduğunu ve maaşlardaki bu adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini ifade ederek maaşlarına ek zam talebinde bulunuyorlar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekliye müjde verileceğini belirterek Kabine Toplantısı'nı işaret etmişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere müjde açıklaması uzun süredir zam bekleyen emeklileri tatmin etmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilere bir seferliğe mahsus 5'er bin lira ödeneceğini ancak hem emekli olup hem çalışanların ise kapsama dışında olacağını belirtti. 

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamadan memnun olmayan emekliler tepki gösterirken kazanılmış haklarını istediklerini belirterek maaşlarına zam yapılmasını ve mevcut ekonomik şartlarda çalışmaya devam etmek zorunda kalan emeklilere de ikramiye verilmesini talep etti. 

Emekliler sistemin adil olmasını ve tüm emeklilerin kök maaşına 5000 TL yansıtılmasını talep ediyor. 

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? İşte güncel fiyatlar... Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? İşte güncel fiyatlar...

EYT-EF Başkanı Arzu Lastikçi'den ikramiye tepkisi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu Başkanı Arzu Lastikci, emekliler arasındaki çalışan ve çalışmayan ayrımına tepki göstererek şu paylaşımlarda bulundu:

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete de sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: