Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında rekor Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında rekor

Emekliler için önemli bir ek gelir olan emekli ikramiyesi bayram tarihlerinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz yıl 2 bin lira olarak yatırılan emekli ikramiyesi bu yıl 3 bin lira olarak yatırılmaya başlayacak. Emekli bayram ikramiyesi, Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan arasında yatırılması bekleniyor.

"Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasının ardından emekliler zam oranında dikkat çeken bir artış beklemeye başladı.

"Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardınan emekliler artış oranından memnun kalmazken Gazeteci Cem Küçük'ün programında "Emekli maaşına ek zam mı geliyor? Bayram İkramiyeleri artacak mı?" sorularına verdiği yanıtlar emeklileri umutlandırdı. 

TGRT Haber ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programına emekliler ilgili sıcak gelişmeyi paylaştı TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, emekliler ilgili kulis bilgisini paylaşarak zam konusunun kulisleri meşgul ettiğini iddia etti.

Emekli maaşına ek zam mı geliyor?

Yıldız, ek zam konusunda belirli bir tarih vererek, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" şeklinde konuştu.