Bankacılık sektöründe emeklileri ilgilendiren önemli bir değişiklik kararı alındı. Daha önce 10 bin TL'nin altındaki işlemleri gişelerden yapabilen emekliler, artık bu işlemleri şubelerden yapamayacaklaar. Bankaların yeni düzenlemesiyle birlikte, 10 bin TL'nin altındaki işlemler için ATM'leri kullanma zorunluluğu olacak.

Otomobil satışlarındaki yüzde 20 düşüş neyi gösteriyor? Yavaşlama devam edecek mi? Otomobil satışlarındaki yüzde 20 düşüş neyi gösteriyor? Yavaşlama devam edecek mi?

Bu değişiklikle birlikte emeklilerin banka işlemlerini gerçekleştirebilmek için ATM kullanmaları gerekecek. Bu duruun emeklilerin bankacılık işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlaması, bankaların gişelerindeki iş yükünü azaltması bekleniyor. Ayrıca, bu düzenlemeyle birlikte bankaların işlemleri daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN EMEKLİLER ZORDA

Bu uygulama nedeniyle okuma yazma bilmeyen ya da sağlık sorunları yaşayan birçok emeklinin işlemlerinde zorluk yaşaması, yardım istemek zorunda kalması bekleniyor.

A haber'in aktardığı habere göre; ATM'lerden işlem yapmak zorunda kalacak emeklilerin banka görevlilerinden yardım istemesi durumunda bankaların okuma yazma bilmeyen emeklilere yardım edeceği bildirildi.

NAKİT ÇEKİM LİMİTLERİ DE GÜNCELLENDİ

Öte yandan bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerini güncelledi. 5 bin lira olan nakit çekim limitleri 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalar ücretsiz nakit çekim ücretini 15 bin liraya kadar çıkardı. Böylece bankaların ATM'lerinden banka kartlarıyla nakit çekimlerde ücretsiz olarak en az 10 bin lira çekilebilecek.

Editör: Merve Çoban