Emeklilerin emeklilik döneminde aldıkları maaşlar, geçimlerini sürdürebilmeleri ve insan onuruna uygun yaşam standartlarına erişebilmeleri açısından büyük önem taşır. Birçok emekli, aldıkları maaşın yetersiz olduğunu düşünerek ekonomik sıkıntılar yaşayabiliyor ve sosyal güvencelerinin yetersiz olduğunu hissedebiliyor.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Emeklilerin seslerini duyurmak için sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmaları ve #EmekliÖlümKalımSavaşında hashtagiyle kampanya düzenlemeleri, bu konuda farkındalık oluşturmak ve taleplerinin hükümet ve ilgili yetkililere ulaşmasına yardımcı olabilir.

Emekli maaşlarının artırılması, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve onlara daha iyi bir sosyal güvence sağlamak amacıyla atılacak önemli bir adım olacaktır. Ancak bu tür düzenlemelerin ekonomik ve sosyal açıdan dengeli bir şekilde yapılması da önemlidir, çünkü emekli maaşlarının artırılması aynı zamanda kamu maliyesi üzerinde de etkileri olacaktır. Toplumun tüm kesimlerinin talepleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak, adaletli ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin oluşturulması önemli bir hedef olarak göze çarpıyor.