Emeklilik sisteminde meydana gelen değişiklikler, 2000 yılından sonra SGK'ya kayıt olan birçok vatandaşın emekliliği üzerinde büyük bir haksızlığa neden oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe girenleri kapsamamış, bu da aynı prim günü ve yaş şartlarını yerine getiren EYT'lilerle 2000 sonrası işe girenler arasında 20 yıl gibi büyük bir fark oluşmasına yol açtı.

EMADDER, 2008 yılında yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanun'un birçok çalışanın emeklilik hakkını ciddi şekilde etkileyerek hak kayıplarına neden olduğunu belirterek mücadelesine devam ediyor.

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılarak kademeli emeklilik için çağrıda bulundu. O anları sosyal medya hesabından paylaşan EMADDER, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi! Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi!

''Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Yüzyılı’nın her vatandaşın mağduriyetlerinin çözüleceği, kimsenin kendini ötekileşmiş, ayrıştırılmış hissetmeyeceği ve müreffeh bir Türkiye olacağını biliyoruz. Ancak şu anda EYT ‘nin yaş şartsız olarak çıkartılması ve ardından kademeli geçişin sağlanmaması nedeniyle, psikolojik olarak kendimizi ayrıştırılmış ve dışlanmış hissediyoruz.

Tam olarak anlatmak istediğimiz konu şudur; Her bir çalışanın emeklerinin karşılığı olan emeklilik sisteminde adaletin sağlanması için adil, makul ve ölçülü bir kademeli geçiş yeniden hepimiz için huzuru tesis edecektir.

Gelinen aşamada bizden küçük yaşta ve az primi olanlar teker teker gözümüzün önünde emekli olma hakkını elde ederken, bizler daha fazla primle ve büyük yaşlarda olduğumuz halde bu hakka ancak 17-20 yıl sonra ulaşacağız.

İş yerlerinde bu durum çalışma barışımızı bozmuştur. Adaletin tecelli edeceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Bu nedenle arkadaşlarımız bugün size sesimizi duyurabilmek adına açılış töreninde sabah saatlerinde yerlerini aldılar.

En büyük arzumuz BAYRAMDAN ÖNCE KADEMEYE MÜJDE''