EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından beş milyona yakın kişi emeklilik hakkı elde etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında 3600 ek gösterge, sözleşmeli memurlara kadro, EYT sorunu çözüme kavuştu. Ardından 2000 sonrası kademeli emeklilik, SSK'ın staj başlangıcı olması, 3600 kısmi emekliklik gibi konular geride kaldı. Ancak emeklilik sistemiyle ilgili birçok yeniliğin daha gelmesi bekleniyor. 

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

BAŞKAN ERDOĞAN'IIN TALİMATIYLA EYT'DE YAŞ ŞARTI ORTADAN KALKTI

Hükümet ilk olarak 3600 ek gösterge ardından sözleşmeli memurlara kadro ve son olarak EYT gibi büyük bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

3600 ek gösterge => 5,3 milyon memur ve memur emeklisi

Sözleşmeli memura kadro => 500 bin çalışan

EYT düzenlemesi => 4,7 milyon vatandaş

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

EYT'de 23 yıllık sorun çözülerek düzenleme çıkarıldı. Bu yeni uygulamayla beraber milyonlarca vatandaş emeklilik hakkına kavuştu. Böylelikle emeklilikte yeni bir refor yapılacağının da işaretini vermiş oldu. Bu yeni düzenleme ileride de oluşabilecek tüm meseleleri kökünden çözecek bir reform olacak.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Ev hanımı çocuklu anneler bu yeni emeklilik sisteminin inşaasında yer alacak. Ev hanımlarına prim desteği gelecek ve emeklilik yolu için fırsat tanınacak.  Anne olma ve çocuk sayısına göre emeklilik yaşı geri çekilecek ve Bağ-Kur ve SSK arasındaki 1800 günlük prim günü küçük esnaflar için eşitlenecek. Ayrıyeten  EYT kapsamına girmeyen ve 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için kademeli emeklilik ön plana çıkacak. 

MİLYONLARCA EV HANIMINA ERKEN EMEKLİLİK VE PRİM DESTEĞİ

Ev kadınları için şu anda işletilen isteğe bağlı sigorta sistemi yeniden ele alınacak. Böylelikle ev kadınlarına daha kolay ve erken emekli olabilecek. Bugün isteğe bağlı sigorta ile 15 yıl prim ödemesi gereken ev kadınlarının bu primlerinin 3'te 1'ini devlet ödeyecek. 

Ev hanımlarına yapılan bu destek dışında; eğer annelik durumu söz konusu ise erken emeklilik fırsatı doğacak. Burada çocuk sayısına yaş şartı geriye çekilecek.

8 EYLÜL 1999 SONRASI İŞE GİRENLER DİKKAT!

Emeklilikle ilgili çalışmalarda EYT kapsamına girmeyen ve 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar açısından da avantajlar içeriyor. Burada daha erken sigortalı olan ve konulan 7.000 gün prim şartını tamamlayanlar açısından bir kademeli emeklilik sistemi üzerinde çalışılıyor.

'ÇÖZÜLMEMİŞ SORUN KALMAYACAK' PAROLASIYLA TÜM MESELELER MASAYA YATIRILACAK

Kademeli emeklilik modeli şuan için gündemde yer almıyor. Ancak 'Çözülmemiş sorun kalmayacak^sözüyle hareket edersek hükümet seçim sonrasında da hiçbir soruna kapıyı kapatmadan değerlendirecek. Sistemin ne şekilde olacağı ise çalışma bittiğinde ortaya çıkacak. Burada özellikle 1999-2008 yılları arasında sigorta girişi olanlar yani EYT dışında kalanlar için bir avantaj getirilmesi söz konusu olabilir. .Ardından düzenlemenin şartları konusundaki son kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.