Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası hak kaybına uğrayan ve 8 Eylül 1999 sonrası girişli SGK'lılar Mihriban Uğurlu başkanlığında milletvekili gözetmeksizin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor.

Emeklilikte Adalet Derneği Kartal'da miting düzenledi - Haber 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sonrası hak kaybına uğrayan EMADDER TBMM'de sorunlarını dile getirmek için geçtiğimiz günlerde çeşitli partilerin milletvekilleri ile görüştü. 

1 gün, 1 ay, 1 yıl geç işe girişin 17-20 yıl geç emekliliğe sebep olduğunu dile getiren mağdurlar, yaşanan adaletsizlikleri yetkililere anlattı. 

27 ve 28. DÖNEM MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Meclis'te EMADDER derneğininin sorunlarını dinledi. Görüşmelerde, EYT Yasasını 3-5 günle birkaç ay veya birkaç yılla kaçıranların yaşadığı mağduriyet dile getirildi.

Resim

SGK girişi 1 gün geç olan vatandaşların 17 sene  emekli olması adaletsizlik yaratırken, konunun meydanlarda miting yaparak çözüme kavuşturulmasını isteyen mağdurlar, 1999 sonrasına, eşitliğe uygun kademeli emeklilik gelmesi için çalışmalar başlattı. Diğer yandan EMADDER'in Meclis'teki milletvekilleri ile bizzat görüşmesinin ardından ne yanıt gelecek?

EMAD-DER, TBMM'de kademeli emekliliği anlattı - Açıksöz Gazetesi

EMADDER HAK ARAYIŞI İÇİN MECLİS'TE!

EMADDER (Emeklilikte Adalet Derneği) üyeleri, eşit ve daletli bir düzenleme yapılması için Meclis'e ziyarette bulundu. 

EMADDER, EYT sorununn çözülmesi için Melis ile tamaslarını sürdürüyor . Bu kapsamda EMADDER üyeleri CHP Malatya Milletvekili ve TBMM plan bütçe komisyon üyesi Veli Ağbaba'yı ziyaret ederek söz konusu durum dile getirildi. Diğer yandan üyeler, AK Parti Bursa Millet Vekili Mustafa Yavuz'u ziyaret ederek yaşanan mağduriyet üzerine konuşuldu. 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

EMADDER üyeleri hakları için TBMM'de