6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde 50 bine yakın insanımız hayatını kaybederken yüz binlerce kişi de yaralandı. Büyük felaket sonrası bölgeye yardım gönderilmesi için adeta ülke genelinde seferber olundu. Ancak yardım malzemelerini çalmaya çalışan birçok kişi de gözaltına alındı.

Deprem felaketi sonrasında bölgeye birçok güvenlik görevlisi yardım organizasyonları ve güvenliğin sağlanması amacıyla görevlendirildi.

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Tekirdağ, Çevik Kuvvet Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yadigar I. da bu süreçte Gaziantep İslahiye'de görevlendirildi. Yadigar I., 26 Şubat’ta görevinin bitmesi sonrası resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü. Ancak dönerken otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği anlaşıldı.

EVİNDE YAPILAN ARAMADA ORTAYA ÇIKTI

İhbar sonrası Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar I’nın evinde yapılan arama sonucunda; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 Elektirikli Isıtıcı ve Adet Kettle Isıtıcı ele geçirildi.

Dikkat sizde de olabilir! Terk edilme korkusu nedir? Dikkat sizde de olabilir! Terk edilme korkusu nedir?

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti.