Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2019'dan bu yana Türkiye'de tüketicilerin en çok tercih ettiği otomotiv markası olan Fiat, 2023'ün ilk 6 ayında da liderliğini sürdürdü.

Hem otomobil hem hafif ticari araçlar dahil toplam otomotiv pazarın "lideri" olan marka, otomobil pazarında yüzde 16,5, toplam pazarda yüzde 18,5'lik pazar payı elde etti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN FİAT MODELİ

Marka, 2023'ün ilk 6 ayında gerçekleştirdiği 101 bin adedi geçen rekor otomobil ve hafif ticari araç satışı ile Türkiye otomotiv sektöründe önemli bir başarıya imza attı. Egea, lansmanından bu yana 8 yıldır ülkenin en çok tercih edilen otomobili olurken, Cross gövde tipi yaklaşık 20 bin müşteri tarafından tercih edildi ve orta SUV segmentindeki liderliğini sürdürdü.

Egea model ailesinin başarısının yanı sıra markanın minivan segmentindeki güçlü oyuncusu Fiorino istikrarlı performansını korudu, haziran ayında lansmanı gerçekleşen, yeni Doblo da yüksek talep görerek pazara hızlı bir giriş yaptı.

EGEA BAŞARISI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marka Direktörü Altan Aytaç, 2023'ün ilk 6 ayında satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 arttırarak, 101 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını aktardı.

Aytaç, "Egea, 2015'den beri ezber bozmayı ve 'Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Otomobili' olmayı sürdürüyor. Hafif ticari araç pazarının önde gelen modelleri Doblo ve Fiorino, başarılı performanslarını sürdürüyor. Fiat markası olarak, tasarım, donanım, konfor ve teknoloji bakımından en uygun ürünleri piyasaya sunuyor, tüketicilerin dönüşen mobilite ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla bağlantılı araçlar ile katma değerli hizmetlere yatırım yapmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.