Üretim ve dağıtım faaliyetlerinin özelleştirilmesinin hem çalışanlar hem de tüketici vatandaş adına mağduriyet doğurduğunu ve bu mağduriyetin özel sektör elinde sürdürüldüğünü ifade eden Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Altunsoy, TEİAŞ'ın kritik faaliyet alanıyla ülkenin dört bir yanını saran kılcal damarlar niteliğindeki elektrik ağının yönlendiricisi ve kontrolörü olduğunu belirterek böylesine bir gücün özelleştirilmesinin ülke menfaatlerine zarar vereceğini söyledi.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

''Ülkemizin Üretim Ekonomisindeki Geri Kalmışlığı Kârlılık Arz Eden Kurumların Özelleştirilmesi Yoluyla Faturalandırılmamalıdır'' 

TEİAŞ'ın, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye Araştırması sonuçlarına göre, 2020 yılında 14,9 milyar lira ciroyla 500 şirket arasında 26. sırada yer aldığını ve mal varlığının toplam değerinin yaklaşık 28 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Mahmud Altunsoy: ''Kamuya külfet çıkarmayan, bilançosunun kârlılık gösterdiği böylesi başarılı bir şirketin özelleştirilmesindeki gaye anlaşılamamaktadır.'' şeklinde konuştu.

''Özel Sektör İnisiyatifine Bırakılamaz'' 

Önemi kadar tehlike de arz eden iletim faaliyetlerinde iş güvenliğinin sağlanması, özel sektör işletmecilerinin keyfine terk edilebilecek bir durum değildir diye konuşan Altunsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

'' 'Enerjinin  Gücü' sloganıyla faaliyet yürüten TEİAŞ'ın özelleştirilmesi yoluyla bu gücün devlet kontrolünden çıkması kabul edilemezdir. Üretim ve dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi aşamasında da tek kelime açıklama yapmayan, işçinin mağduriyetine göz yuman bu sendika, özelleştirmenin alıcısı firma ya da firmalara şirinlik göstererek varlığını sürdürmektedir.''