İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin Asya ve Avrupa atıksu arıtma tesislerinin işletilmesi işi için yapmış olduğu ihale Kasım 2021’den bu yana kesinleştirilemedi. Yapılan ihalelerde şartnamelerin ihale mevzuatına aykırı düzenlenmesi, yapılan ihale aleyhine şikayetlere sebebiyet veriyor.

Kasım 2021’den bugüne dek ihale mevzuatına uygun bir ihale şartnamesi düzenlenemeyip, ihalenin sonuçlandırılamaması merak konusu oldu.

Yapılan ihalelere ilişkin şikayette bulunan firma daha önceki dönemlerde atıksu arıtma tesislerine ilişkin yapılan ihalelerde hiç görülmemiş bir firma olduğu bilgisinin paylaşılması, bir işbirliği ile ihale süreçlerinin sürüncemede bırakılmasının organizasyon dahilinde olduğu şüphesini doğurmaktadır.

Enerji İş Sendikası yetkilileri, atıksu arıtma tesislerinde çalışan üyelerinin mağdur edildiği, 1’er aylık dönemlerle ihale sürecinin yenilenmesi nedeniyle kıdem tazminatı haklarında kayıp yaşadıkları ve güvenceli çalışma haklarının engellendiği ve bunun yanı sıra da sürekli yenilenmek durumunda kalınan ihalelerin kamu üzerinde bir maliyete sebebiyet vererek zarara sebebiyet verdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını paylaştılar.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

İhaleye Şikayette Bulunan Firma Çantacı mı?

Enerji İş Sendikası’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu ihaleyi sürüncemede bırakan firmanın 2015 yılında kurulduğu, 400 bin TL’lik sermayeye sahip olmasına rağmen milyonlarca liralık bedele sahip ihaleyi sabote ettiği, kurulduğu günden bugüne dek 64 farklı ihaleye şikayette bulunarak ihale süreçlerini kesintiye uğrattığı da paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Altunsoy, TBMM Dilekçe Komisyonu’na da yazılı başvuru yaptıklarını, başvurularının işleme alındığı bilgisini bizlerle paylaştı.