EÜAŞ 18 Mart Çanakkale Çan Termik Santrali, 5 çalışanını sebepsiz ve keyfi olarak işten çıkardı. İstihdamın kısıtlı olduğu, dünyanın pandemi ve ekonomik problemlerin etkisinde olduğu bu süreçte Çan Bölgesi’ndeki emekçilerin işten çıkarılması "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile EÜAŞ Genel Müdürü kime hizmet ediyor?" dedirtti.

Bu zor şartlarda nedensiz yere işten çıkartılan emekçilerin yanı sıra aileleri de mağdur oldu.

Bir mail üzerine mi işten çıkartıldılar?

İddialara göre EÜAŞ'a gelen bir mail üzerine, çalışanlar ansızın işlerinden oldular.  Mailin kimin tarafından gönderildiği ise hâlâ bilinmiyor.

EÜAŞ 18 Mart Çanakkale Çan Termik Santrali'nde çıkarılan işçilerin AK Parti üyesi olmaları bu olayın yaşanmasına temel sebep olarak öne sürülüyor. Bu iddia Çanakkale AK Parti İl Teşkilatı ile Çan AK Parti İlçe Teşkilatını ayağa kaldırdı. Konunun işçiler tarafından Çanakkale Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a da iletildiği bilgisi paylaşıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, EÜAŞ Müdür Yardımcısı Zafer Sümengen'in olay karşısında sessiz kalmaları da kafalarda soru işareti oluşturdu.

Soğuk kış günlerini yaşadığımız bu günlerde iş olanaklarının da oldukça zayıf olduğu Çan coğrafyasında işçilerin ve ailelerinin bu denle pervasızca mağdur edilmeleri kabul edilemez bir adaletsizliktir. Bu adaletsizliğe karşı Enerji Bakanlığı ve EÜAŞ yönetiminin sessiz kalması bürokrasiyle AK Parti teşkilatları arasında bir çatışmanın olduğu kanısını uyandırıyor.

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!