Seçim öncesi EYT yasası yürürlüğe girdi ve milyonlarca vatandaş yaş haddine takılmadan emekli olabildi. Ancak EYT ile emekli olamayan yani Emeklilikte prime takılanlar bir süredir erken emeklilik için müjdeli haber bekliyordu. Milyonlarca kişinin gözü kulağı 28 Mayıs seçim öncesi hükümetin EPT ile ilgili yapacağı açıklamada.

Emeklilikte prime takılan vatandaşlar bir süredir erken emeklilik için yeni bir adım atılmasını bekliyordu. Ayrıyeten staj ve çıraklık mağdurları yeni bir düzenleme yapılması için seslerini duyurmaya çalışıyordu. Sonunda erken emeklilik için somut bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Edoğan bu konuda ilk müjdeyi verdi. Bakan Bilgin'de detayları paylaştı.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

EMEKLİLİKTE PRİM VE YAŞ İNDİRİMİ GELİYOR

EYT'de prime takılanlar için yeni emeklilik reformu gerçekleşecek. Yeni emeklilik reformu ile beraber prim ve yaş şartı esnetilecek kısacası yaş şartı öne çekilecektir. Böylelikle EYT'de prime takılan yaklaşık 1 milyon kişi erken emekli olabilecek. Yaşanacak yeni gelişmeyle beraber aynı zaman da kısmi emeklilikte gündemde olacak.

Örnek vermem gerekirse; 15 yıl sigortalı çalışma ve 3600 prim gün sayısına sahip bir vatandaş yeni getirilecek yasayla 49 yaşından önce emekli olabilecek. Özellikle bağ-kur'lu vatandaşların 1.600 günlük bir indirimi olacak.

EMEKLİLİK SİSTEMİ TEPETAKLA OLACAK

Milyonlarca vatandaş hükümetin emeklilik hakkında açıklama yapmasını bekliyordu. Özellikle EYT yasasından sonra geride staj ve çıraklık mağduru, 1999 sonrası sigortalı olanlar sık sık bu konuda çağrıda bulunuyordu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni emeklilik sistemi için müjdeyi duyurdu. Seçimlerin tamamen bitmesinin ardından emeklilik düzenlemesi TBMM gündemine gelecek. Bu düzenleme ile birlikte birçok kişinin mağduriyeti giderilirken aynı zamanda ev hanımlarının erken emeklilik şansı olacak.